Soldeertin kopen bij GAMMA
Met een soldeertin verbind je metalen onderdelen met elkaar. Dit verbindingsproces noemen we solderen en passen we meestal in de elektrotechniek en elektronica toe. Er bestaan zowel loodhoudende als loodvrije soldeertinnen. Bij GAMMA vind je een soldeertin voor diverse toepassingen, zoals hard- en zachtsolderen. We bieden ook soldeerboutreinigers aan voor het reinigen van de bouten en de stiften. Ontdek onze verschillende merken Griffon, Ferm en POLET op de webshop.
Soldeertin met laselektrode
Wanneer hebben we een soldeertin met laselektrode nodig? Om te solderen gebruiken we een soldeervloeimiddel, een soldeerbout en soldeermetaal in de vorm van draad of een staaf. Tijdens het solderen met een soldeertin verbinden we de beide uiteinden van de legering onder bepaalde temperaturen. Om tijdens sommige toepassingen de verbinding nog beter te maken, voeg je laselektrodes toe. Laselektroden of lasbagetten heb je dus nodig bij bepaalde soldeerprocessen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. Ontdek alle accessoires voor elektrisch gereedschap op de GAMMA-webshop.
Soldeertin loodvrij of loodhoudend?
In de meeste soldeertoepassingen kwam vroeger het loodhoudende soldeertin te pas. Om het aantal gevaarlijke stoffen dat vrijkomt in de natuur te beperken, zijn er beperkingen betreffende het gebruik van loodhoudende soldeertin in het commerciële circuit. Een loodvrije soldeertin bestaat bijvoorbeeld uit tin, koper en zilver. De loodvrije versie heeft een hoger smeltpunt dan zijn loodhoudende broertje. Wil je drinkwaterleidingen solderen? Gebruik dan zeker loodvrije soldeertin. Ben je niet zeker welk elektrisch gereedschap je nodig hebt? Spring binnen bij je dichtstbijzijnde GAMMA. Onze professionals zijn er om jou te helpen.
Smeltpunt van een soldeertin
Wat is het smeltpunt van een soldeertin? Zachtsolderen, dompelsolderen, golfsolderen, hardsolderen, lasersolderen … Er bestaan enorm veel soldeertoepassingen. De keuze van de soldeertechniek hangt af van het te solderen materiaal en ook het doel tot verbinding van dat materiaal. Zo heeft zachtsolderen een relatief laag smeltpunt: minder dan 450° C. We passen dit proces toe bij waterleidingen, cv-installaties en elektrische bedrading. Het smeltpunt van hardsolderen ligt tussen 450 en 900 °C. Dit is voor verbindingen die een zware belasting moeten ondergaan zoals machines of fietsonderdelen. De juiste soldeertechniek kiezen? Daarbij helpen de experten van GAMMA jou graag.
Lees meer