Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie, dan ben je de term ‘inbetween gordijnen’ vast wel al eens tegengekomen. Je kunt inbetweens veelzijdig inzetten, wat van dit type gordijnen een populaire keuze maakt. Wat is het verschil tussen glasgordijnen en inbetweens en wanneer is deze bijzondere raamdecoratie een goede optie? Je leest het in dit artikel.
Wat is een inbetween gordijn? Wel, dat is een type raamdecoratie die ergens tussen de ‘gewone’ gordijn en de vitrage of glasgordijn zit. Inbetweens zijn dikker dan glasgordijnen en vitragegordijnen, maar lichter dan traditionele gordijnen en overgordijnen. Daardoor combineren inbetween gordijnen de voordelen van beide soorten raamdecoratie:
Inbetween gordijnen zijn dan ook een goede keuze voor ruimtes waar je een balans wilt tussen lichtinval en privacy. Ideaal als gordijnen voor je woonkamer!
Er is niet zoiets als dé inbetween gordijnstof. Inbetweens zijn namelijk verkrijgbaar in erg veel verschillende stoffen. Elk materiaal heeft zijn eigen typerende kenmerken en uitstraling. Hieronder delen we al enkele voorbeelden van inbetween gordijnstoffen:
Er zijn ook inbetweens die uit een mix van meerdere gordijnstoffen bestaan, zoals polyester-katoen en polyester-linnen. Zo is het altijd wel mogelijk om inbetween gordijnen te vinden in een stof die voor jou het best aanvoelt.
Het fijne aan de inbetween gordijn? Deze raamdecoratie biedt een meerwaarde voor zowat elke kamer in huis. Er is één uitzondering: als je het volledig donker wilt maken in je ruimte, dan zijn enkel inbetweens niet voldoende. Zoek je gordijnen voor je slaapkamer, dan kijk je dus best uit naar een andere soort raamdecoratie, zoals verduisterende gordijnen.
GAMMA deelt alvast enkele ideeën om verschillende ruimtes aan te kleden met inbetweens.
Zie jij het liefst een moderne, strakke inrichting? Je denkt misschien dat glasgordijnen en inbetween gordijnen daar niet in passen. Think again! Een inbetween gordijn in een strakke gordijnstof, zoals polyester, staat heel goed in een moderne woonkamer. Kies voor een neutrale kleur, zoals wit, beige of grijs, om een open gevoel te creëren en je ruimte optisch te vergroten.
Wil je minder inkijk in je woonkamer? Combineer je inbetweens dan met een paar zwaardere overgordijnen voor ‘s avonds.
In je thuiskantoor zit je (hopelijk) vooral overdag. Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat er natuurlijk licht binnenkomt en je op een aangename manier kunt werken. Tegelijkertijd wil je ook niet te veel pottenkijkers, vooral als je werkplek zich op de begane grond bevindt.
De inbetween gordijn biedt uitkomst. Opteer voor lichte tinten, zoals lichtblauw en pastelkleuren, voor een frisse, energieke werkruimte waar je heel wat productieve uren in doorbrengt.
Inbetweens zijn dan wel een relatief nieuwe vorm van raamdecoratie, maar toch hebben ze ook hun plaats in een landelijk interieur. Wie van klassiek en elegant houdt, kan voor een viscose inbetween in een rijke kleur kiezen, zoals diepblauw, bordeauxrood of goud. Je creëert zo een gevoel van verfijning – of jawel: grandeur – die voor een uitnodigende sfeer zorgt.
De meeste inbetween gordijnen hangen aan een gordijnrail. Dat is een subtiele rail die je aan de wand boven je raam monteert en waaraan de inbetweens met haakjes bevestigd worden. Je hoeft hier niet eens echt handig voor te zijn; iedereen kan zelf inbetween gordijnen ophangen!
Heb jij liever het wavy effect dat je met overgordijnen aan een gordijnroede bereikt? Ook dat kan. Gebruik dan ringen om je inbetweens aan de roede te hangen.
Ga jij meerdere lagen raamdecoratie combineren? Monteer twee gordijnrails voor elkaar: één voor de inbetweens en één voor overgordijnen. Of kies voor jaloezieën in combinatie met inbetween gordijnen voor de latere uurtjes.
Of je nu inbetweens ophangt of andere raamdecoratie, je volgt eigenlijk altijd hetzelfde stappenplan:
Je ontdekt alle details en stappen op onze doe-het-zelfpagina’s over raamdecoratie. Zie je het toch niet echt zitten om je inbetween gordijnen op te hangen? Doe dan gerust een beroep op onze klusservice.