Een vinyl vloer met klikverbinding is een populaire vloerbekleding bij doe-het-zelvers. De vloer wordt zwevend geplaatst en in elkaar geklikt. Eenvoudig toch? Wil je zelf aan de slag gaan? Dit stappenplan van GAMMA helpt je op weg.
Wil je graag de look van een authentieke houten vloer of liever de moderne uitstraling van een tegel? Met een vinylvloer is alles mogelijk. Je hebt een ruime keuze aan dessins in tal van kleuren. Van een visgraatparketlook, over een donkere eiken vloer tot een lichtgrijze tegel. Laat je bij GAMMA verrassen door meer dan 80 vinyltegels en -planken.
Bekijk het assortiment vinyl vloerenHeb je jouw favoriete vinylvloer gekozen? Laat je nieuwe vloer minstens 48 uur acclimatiseren. In tussentijd kan je de ondergrond voorbereiden. Die moet droog, vlak en stofvrij zijn. Is de ondergrond niet egaal? Dan moet je de vloer eerst egaliseren. Ligt er nog een oude vloer in de kamer? Deze kan eventueel blijven liggen op voorwaarde dat de vloer egaal en stabiel is. Losse planken kunnen zorgen voor gesprongen klikverbindingen. Let er wel op dat je vloeropbouw in zijn geheel niet te hoog wordt.
Ontdek hoe je een vloer egaliseertSommige vinylvloeren zijn al voorzien van een ondervloer. Is dit nog niet het geval? Plaats dan eerst een PVC click ondervloer alvorens je vinylvloer te installeren. Een juiste ondervloer zorgt voor onder andere warmte-isolatie, geluiddemping en een lange levensduur van je vloer.
Ontdek hoe je een ondervloer plaatstHet plaatsen van klikvinyl is vergelijkbaar met laminaat:
Werk nu de volgende rijen af. Zorg ervoor dat de eindverbindingen van de planken nooit op dezelfde lijn liggen als bij de vorige plank. Controleer regelmatig of de vloer recht ligt en vergeet langs de kanten de afstandsblokjes niet.
Heb je geen ervaring met vloeren leggen? Er bestaan ook zelfklevende vinyl vloeren in hout- en natuursteenlook. Deze vloeren zijn aan de onderzijde voorzien van een zelfklevende laag, waardoor je ze rechtstreeks op de ondergrond kan kleven.